Handicap

Grundideen i Handicap er et løb, hvor alle deltagere kommer i mål samtidig. For at opnå det, starter man forskudt, den langsomste først og den hurtigste til sidst. Undervejs i løbet vil du således kunne se at deltagerne samles tættere og tættere, jo nærmere man kommer på målstregen. Denne samling kan ske bag dig eller foran dig - afhængigt af hvordan du ror den dag, i forhold til hvordan du roede under i dit bedste løb.

Note: De sammenlagte point gælder for det totale antal løb minus ét. Dette betyder, at hvis et medlem har været med til alle løb, vil det laveste antal point blive trukket fra. Dette vises med et tal i parantes.
Today's Date

Løbehandicap 2018

Today's Date

Resultater for 2018

Alle har i første løb et handicap på "0".
Ror man hurtigere end 43 min har man opnået et handicap, baseret på en løbende midling af ens forbedringer.
Har man f.eks gennemført på 41 min. og 55 sek. opnår man en handicaptid på
0.3 * 00:00 + 0.7 * (43:00 - 41:55) = 00:46
Hvis man gangen efter, igen ror på 41 minutter og 55 sekunder, opnår man en handicap tid på
0.3 * 00:46 + 0.7 * (43:00 - 41:55) = 1:32

Officielle regler for handicap roning i Aalborg kajakklub.

• Der afholdes handicap hver tirsdag kl. 19.00 i rosæsonen.
  • Løbet forgår fra Aalborg Kajakklub, ud til den gule special afmærkning/bøje ved Egholm færgen, der vendes altid bagbord rundt om bøjen og ligeledes bagbord rundt om bøjen ud for klubbens slingers. Turen roes 2 gange ca. 6 km. ialt.
  • Første gang er den anden tirsdag i maj, sidste gang er tirsdagen før Tour de Gudenå, herefter bliver det ren hygge roning.
  • Tilmelding sker på opslag i klubben, dog senest om tirsdagen kl. 18.45.
  • Nye roere starter med et handicap på 0. Har man været med i forrige sæson, udregnes ens startid som det halve handicap af sidste år.
  • Ens handicap bliver udregnet som en løbende midling, af ens forbedringer, ud fra en grundtid på 43 minutter. Kun tider under 43 min. giver nyt handicap.
  • Der tildeles point for placering ud fra antallet af gennemførte både. Med 30 gennemførte både, betyder det at nr. 1 får 30 point. Nr. 2 får 29 point... nr.30 får 1 point.
  • På dage med få deltagere kan der aldrig gives under 10 point. Hvis der kun er 2 både der gennemfører vil de altså få 10 og 9 point.
  • Hvis der er pointlighed mellem roere afgøres konkurrencen ved den bedste placering i finalen. I kampen om 1., 2. og 3. pladsen roes kun i enerkajak på finaledagen.
  • Mandskabsbåde er K2. For at starte i mandskabsbåd skal hver roer have opnået en handicaptid. I mandskabsbåde er det deltageren med det bedste handicap, der er gældende for bådens start. Uanset om tiden er opnået i ener eller toer.
  • Hvis man deltager som faste mandskaber gennem sæsonen er der intet krav om at have opnået en handicaptid.
  • Deltagere i mandskabsbåde deler de opnåede point. Der uddeles ikke halve point, hvorfor der rundes op til nærmeste hele pointtal. F.eks. giver 11 point, 6 til hver.
  • Faste mandskaber kan beholde alle point.